A tökéletes design láthatatlan!

Az ízületi gyulladás okai és kezelése

Ízületi gyulladás

Ízületi gyulladás

Sokan szenvednek különféle fájdalmas panaszoktól, azonban az nem mindig válik egyértelművé, hogy mi állhat azoknak a hátterében. Vannak olyan árulkodó jelek, amelyek segíthetnek diagnosztizálni a problémát, de sokszor összetéveszthetőek más betegségek szimptómáival.

Az ízületi gyulladás tüneteire jó néhány esetben csak a szakember által elvégzett vizsgálatok során derül fény. A legelsők között a rossz közérzet és a láz szerepel, de ezek mellett indokolatlan testsúlycsökkenés is felléphet.

Ahogyan a betegség továbbfajul, fokozódó fájdalomérzettel társul, illetve a mozgás minőségét is jelentősen rombolja. Az ízületek merevvé válhatnak, azok eltorzulhatnak. Az ízületi gyulladás legismertebb kiváltó oka az arra való hajlam, az öröklődés, a nők esetében viszont sokkal gyakoribb a betegség kialakulása, mint a férfiak körében.

A panaszosok esetében, a tünetek enyhítése érdekében érdemes kerülni a fizikai megterheléssel járó munkavégzést, helyette inkább pihenjenek. A gyulladás csökkenését követően, tornáztatni kell a problémás testrészt.

Print Friendly, PDF & Email