A tökéletes design láthatatlan!

A bojlerek alapvető alkatrészei

Egyedi bojlerek

A fűtés és a vízmelegítés technológiája ma már túlmutat a régi csempekályhák használatán. Ahhoz, hogy meleg vizet nyerhessen különböző típusú és méretű bojlerek állnak a rendelkezésére. Az egészen kis méretűektől az ipari nagyságúakig mindenre van példa már. Ez a széles körű elterjedtség mutatja a bojlerek hatékonyságát és hasznát. Néhány fontos alapalkatrészre van szükség ahhoz, hogy a bojler megfelelően működhessen.

Először is egy tartályra, amely belülről zománcozott a rozsdavédelem érdekében. Továbbá a nagy teljesítményű fűtőszál, amely gyorsan és hatékonyan tudja leadni a hőt a vízben. Az anód, amely ugyancsak a tartályban lévő vízzel érintkezik a korrózió és a rozsdásodás ellen véd úgy, hogy saját magát emészti fel miatta.

Emiatt időnként cserélni kell ezt az alkatrészt a bojlerben. A biztonsági szelepek és elemek fontos részei a bojlernek, hiszen hatalmas erők dolgoznak benne, még akkor is, ha ez kívülről nem úgy tűnik. A bojlerek opcionálisan fel vannak még szerelve kívülről leolvasható hőmérővel, nyomásmérővel és egyéb hasznos eszközökkel is.

Print Friendly, PDF & Email