A tökéletes design láthatatlan!

A bölcsességfog kihúzása sokszor elkerülhetetlen

Bölcsességfog kihúzásabölcsességfog kihúzása

A bölcsességfog a fogsor utolsó eleme, amely a legtöbb esetben nagyon nehezen hozzáférhető és ezért a tisztítása is gondokkal teli. Ezért lyukad ki ez hamar és emiatt megfontolandó a bölcsességfog kihúzása. Abban az esetben, ha a fognak a szuvasodása vagy gyulladása előrehaladott és azt nem lehet már megmenteni vagy épp a tömés sem hozna jobb eredményt, akkor a húzás elkerülhetetlen és ez gyakran a legjobb választás. A bölcsességfog kihúzása több lépésből áll. A beavatkozás mindig helyi érzéstelenítésben történik.

Egy modern rendelőben a felkészült szakorvos a jelenleg ismert leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használja annak érdekében, hogy a bölcsességfog kihúzása fájdalommentes és problémák nélküli legyen. Senkinek sem kell tartania ettől, hiszen a fog eltávolítása egy általános beavatkozásnak számít. Sokszor a bölcsességfognak nem feltétlen kell szuvasnak vagy kezelésen átesettnek lennie ahhoz, hogy komoly fájdalmat okozzon. Azonban, ekkor a bölcsességfog kihúzása kötelezőnek bizonyul és nem érdemes együtt élni a kellemetlenséggel.

Néha a páciensek nem emiatt fordulnak a fogorvoshoz, hanem a fogkő eltávolítása érdekében. A modern intézményekben az ultrahangos fogkő eltávolítás menete egyszerű és fájdalom nélküli. Ezért is választják ezt azok, akik a lehető legjobb eredményre várnak. A fogkő a fogakon maradt lepedékből képződik, ami egy idő után folyamatosan nő és elkezdi irritálni az ínyt. A fogíny emiatt egyik napról a másikra begyulladhat és vörös színűvé és érzékennyé válik. Elsődleges jele ennek a folyamatnak a fogmosáskor tapasztalt vérzés lehet.

Aki pedig elhanyagolja ezt az egészet, pár éven belül megtapasztalhatja az ínysorvadást, ami sokszor egy visszafordíthatatlan folyamat. A legnagyobb baj pedig éppen ez, hogy amikor a beteg észreveszi az elváltozásokat, a helyzetet, már nem lehet visszafordítani és mindez a fogak elvesztéséhez is vezethet. Szerencsére az ultrahangos fogkő eltávolítás menete gyors, nem okoz fájdalmat és maximálisan eredményes, tehát pontosan olyan, mint amire a betegek vágynak.

Print Friendly, PDF & Email