A tökéletes design láthatatlan!

Fűszerezze meg életét (és ételeit) füstölt őrölt paprikával!

Paprika

Hazánk konyhája, és a magyar emberek ízlése minden ételben megkívánja a fűszereket. Sok külföldi azt mondja a magyar ételekről, hogy túl ízesek és zsírosak. Az egyetlen ízesítő, amely nem hiányozhat egy háztartásból sem, az a fűszerpaprika. Házi, füstölt őrölt paprikával biztos, hogy talál magának fűszerezendő ételt, akár a húsimádó, akár a vegetáriánusok táborát erősíti! A különleges őrölt zöldséget alkalmazzák a háziasszonyok elő- és főételekben is.

Ráadásul még a füstölt húsételeket is megfűszerezik vele az igazi húsimádók. Egy jó magyar kolbász egyszerűen elképzelhetetlen paprika nélkül. Nemcsak szép színt ad az ételnek, de még egy különleges, pikáns ízt is. A füstölt, őrölt paprika hazánk egyik legkedveltebb fűszerre, amelyből léteznek igazán jellegzetes változatok. Ilyen például a kalocsai paprika, amely nemcsak ételbe, de még terítőkre is felkerül, mint hímzésminta. A piros paprikát fával füstölik meg, azonban nagyon fontos az időzítés. Minden paprikafajta más-más füstölési időt igényel.

Print Friendly, PDF & Email