A tökéletes design láthatatlan!

Horgany spray a korrodálódás ellen

Horgany spray

Horgany spray

Vannak olyan esetek, amikor nem tudunk kellően jó munkát végezni az egyszerű festéssel, és jól jön egy kis erősítés. Ilyenkor nyújthat segítő jobbot a horgany spray, amelyik nagy nyomással apró szemcséket alakít ki és ezek pórusmentesen terülnek szét a fémek felületén. Pontosan miért is van szükség erre? A hagyományos acél túlságosan könnyen rozsdásodik.

A levegőben lévő pára és oxigén reakcióba lép a felületekkel, és elkezdi azokat lassan átalakítani. Végső soron egy kémiai égés megy végbe, amelynek következtében a fém lassan tönkremegy. Ennek a folyamatnak a lassítására lett kifejlesztve a magas cink tartalmú horgany spray. Ez az anyag hamarabb reagál az oxigén jelenlétére, így elvonja a negatív hatást az alapfémtől.

Ennek azonban az a következménye, hogy bizonyos időnként meg kell újítani a festést is, különben a korrodálódás nem áll meg. A horgany spray gyors és alapos munkát tesz lehetővé, de főként a nehezen elérhető részekre használják fel, ahova az ecsettel nem lehet elérni. Érdemes akár több tubussal is megrendelni belőle egyszerre, hogy mindig legyen tartalék.

Print Friendly, PDF & Email