A tökéletes design láthatatlan!

A menetvágó készlet fontos összetevői

Menetvágó készlet

A menetvágó alakja egy olyan csavarhoz hasonlít, amelyen hornyok segítségével vágó éleket alakítottak ki és a profilokat hátraköszörülték, annak érdekében, hogy kisebb legyen a súrlódás.

A kézi menetvágó készlet tartalmaz általában elővágót, közép-, valamint készrevágót. Az elővágó hosszú bekezdő kúppal rendelkezik és egyáltalán nem, vagy csak az utolsó fogakkal vágja ki a teljes profilt. A finom merevítőknél a középső fokozat kimarad, az elő és a készrevágó szerszám megbirkózik a feladattal. A folyamatnál viszonylag nagy erők és a súrlódás következtében hő fejlődik. Ennek csökkentésére, valamint a szerszám élettartamának növelése céljából intenzív kezelésre van szükség.

A menetvágó készlet esetében, a nehezen forgácsolható anyagoknál ajánlott a célra kifejlesztett keverőanyagot használni. A kézi tevékenységnél nehéz feladat az irány tartása, különösen a nehezen forgácsolható anyagoknál. Erre a célra vezetőcsapos típus ajánlott, amellyel ez a hiba nagyon könnyedén kiküszöbölhető, illetve áthidalható.

Print Friendly, PDF & Email