A tökéletes design láthatatlan!

Mit mond az ADAC, a legnagyobb európai autóklub a téli gumikról?

Bővebben itt

Bővebben itt

Aki nem túl jártas még az autózás terén, legfőbb tudását esetleg a szomszéd bácsi tapasztalatai vagy a szerelő véleménye által szerzi meg, az bizonyára sokszor hálás, hogy az ADAC tesztfelmérésének az eredményeire minden évben számíthat. Ha szeretné az idei év pontos adatait megkapni, akkor bővebben itt olvashat róla. A továbbiakban egy szerényebb, általános képet kívánunk mutatni azoknak, akiket érdekel a téma, és szeretnék tudni, hogy miért érdemes ennek a német cégnek hallgatni a szavára, valamint az idei téli gumik közül melyik terméket érdemes választani.

Elsősorban, ez az autóklub Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű szervezete, így már emiatt is méltán figyelnek a szavára, hiszen nem csak légből kapott adatokkal játszadoznak, hanem tényleg valós vizsgálatokról és eredményekről beszélnek. Aki pedig már régebb óta követi a tevékenységüket, az tudja, hogy nem telik el úgy ősz, hogy ne kapnánk új, aktuális információkat az autóklub részéről.

Ha az ideieket nézzük, akkor látható, hogy a különböző gyártású téli abroncsok újból két kategóriában kerültek versenybe, a méret alapján a kisebb 185/65 R15-ös modellek mellett a sportosabb, 225/45 R17-es kivitelek is megmérettettek. Az osztályozás most is a megszokott módon történt, 1-5-ig pontozták a gyártók abroncsait. Egyesek szerint voltak eléggé meglepő eredményeik is a dobogó fokain, amire nem sokan számítottak, a négyévszakos abroncsok használata pedig újabb vitatárgyat képeztek, de itt arra a legfontosabb figyelni, hogy az extrém időjárásban ne várjunk ugyanolyan teljesítményt tőlük, mint a speciális, erre kialakított mintázatú gumiktól.

Ezért is ajánlják, hogy azok vásároljanak ilyen terméket, akik olyan helyen élnek földrajzilag, ahol enyhébbek a telek, vagy akik nélkülözni tudják a kocsijukat egy nagyobb hideg bekövetkeztével. Az idei győztes a téli gumi kategóriájának kompakt, kisebb méretében pedig nem más lett, mint a Goodyear UltraGrip 9, a sportosabb kivitelben pedig a Dunlop Winter Sport 5 állhatott a dobogó legfelső fokára. A vásárlók pedig eldöntik majd, hogy megérdemelik-e ezt a bizalmat.

Print Friendly, PDF & Email