A tökéletes design láthatatlan!

Nehéz a legjobb párásító megtalálása

Praktikus párásító

Számos kutatás igazolta már, hogy a levegő hidegen és melegen is képes nagy mennyiségű vízpára felvételére. A páratartalom megmérésekor ezért is lehet beszélni relatív páratartalomról. A 50%-os relatív páratartalom sokkal párásabb levegőt jelent egy meleg szobában, mint egy hűvösben. A hidegpárásító éppen emiatt jelenti a jó választást, hiszen ennek az alkalmazása során a magas relatív páratartalom esetén sem fogják a lakók úgy érezni magukat az adott helyiségben, mintha egy trópusi dzsungel kellős középében lennének.

Ezért is tartják sokan úgy, hogy a hidegpárásító berendezésnek köszönhető az, hogy egy kellemes klíma alakul ki a lakásban. Ez nem jelent mást, mint a nyári záporhoz hasonlító hőmérséklet és páratartalom együttesét. A hidegpárásító kiváló adottsága még az, hogy a szerkezet nem forralja fel és nem párologtatja a vizet. A tartozék úgy működik, hogy egy kis nyíláson beszívja a szoba levegőjét, majd egy nedvesítő betétben ütközteti azt a vízfelülettel.

Ennek hála a levegő annyi vízpárát vesz fel, amennyire csak képes, majd a berendezésből az a kivezető nyíláson jut ki. Persze megeshet, hogy nem ez lesz a tökéletes eszköz. Másoknak a legjobb párásító nem ezt fogja jelenteni. Annak érdekében, hogy a vásárló egyszerűen megtalálja a kifogástalan eszközt, megannyi szempontot figyelembe kell venni. Először is jó tudni, hogy a párásító beszerezése nem mondható könnyű feladatnak, sőt, a nagyon széles kínálat sem segít azokon, akik nem mozognak otthonosan ezen kellékek világában.

A legjobb párásító megvételekor tudni kell, hogy pontosan mekkora légteret is kell párásítani. A legjobb párásító megrendelésekor nem a helyiség alapterületéből, hanem a helyiség légterének méretéből ajánlatos kiindulni. Ez ugye azért lényeges, mert a kiegészítő azt a légteret fogja párásítani, ami egybe van nyitva. Semmiképp sem mindegy, hogy a készülék egy 37 négyzetméteres, több mint 2 m belmagasságú panellakásban fog működni, vagy egy közel 200 négyzetméteres, 3 méter belmagasságú faszerkezetes családi házban. A legjobb párásító kiválasztásakor ezek mind fontos tényezők.

Print Friendly, PDF & Email