A tökéletes design láthatatlan!

A káprázatos szépségű liliomfa

Csodás liliomfa

Megszámlálhatatlanul sok gyönyörű növény él a Földön. Ha van egy kertünk, akkor abból a liliomfa nem hiányozhat. A káprázatos szépségű növényért ugyanis egyenesen rajonganak az emberek. Tavaszi nyílását szinte megünneplik, hiszen a márciusi-áprilisi virágzásával a természet megújulását hirdeti.

Japánban a nemzeti szimbólumként ismert cseresznyevirág mellett kap előkelő helyet a kertekben és parkokban. A tisztaságot és ártatlanságot szimbolizálja, amin bizonyára senki sem csodálkozik, aki látott már magnóliát. Érdemes tudni, hogy többféle liliomfa létezik. Az egyik legkedveltebb és legismertebb a tavasszal nyíló, nagy, húsos szirmú, a tulipánhoz hasonló fajta.

A másik csodálatos magnólia a nyári liliomfa, ami egész nyáron hozza a lombkoronából feltűnően rikító fehér virágait, amelyeknek a porzói élénk vörösek. Bár ez a fajta 1-2 évesen hajlamos az erős napsütés hatására kissé megégni, ezt a tulajdonságát később kinövi. Ha Ön is rajong ezért a növényért, tartson tavaszi és nyári fajtát is, így az év jelentős részében csodálhatja.