A tökéletes design láthatatlan!

A webdesign sokfélesége

A grafikus munkája különleges

A grafikus munkája különleges

A grafika, mint nagyon sok művészeti ág, nagyban ki tudja használni a számítógép adta lehetőségeket. Talán az egyike azon művészeteknek, amelynek külön ága is épül erre. Ugyanis a számítógépes grafika nagyon sok olyan dolgot tud, amit hagyományos elődje nem. Ide tartozik a fotókkal való munka, amelyre számos szoftvert fejlesztettek ki. De ide lehet sorolni azokat a térbeli ábrázolásokat is, amelyek teljesen a számítógép lehetőségeihez idomulnak.

Legfőbb felhasználási területe a számítógépes grafikának a webdesign, amely a honlapok, de minden egyes, számítógépen megjelent anyagnak az alapja. Itt tervezik meg, hogy hogyan nézzen ki egy újság, egy tudományos oldal, egy blog, vagy bármi, ami az interneten megjelenik. A megoldások számának csak a képzelet szab határt, valamint a megírt program és a számítógép gyorsasága és kapacitása. Ugyanis a fejlettebb grafikai programokhoz gyorsabb gépek és nagy memória kapacitás szükséges. A megjelenített oldalakon minden számít: pl. egy jó fotó nagyon fel tud dobni egy oldalt, vagy a fotó és a betűtípus használata.

Úgyhogy a webes megjelenés fontos eleme a grafikusi látásmód, hogy az oldal úgy legyen megkomponálva, hogy szinte odavonzza a tekintetet. És a idelátogatók mindent végignézzenek rajta, mert mindig továbbhajtja őket valami.  Tulajdonképpen ez volna minden oldal célja, hogy a látogató minél több időt töltsön rajta. Ezzel mindig nagyobb a valószínűsége annak, hogy használni fogja az oldalon található szolgáltatást, vagy valamelyik terméket megvásárolja.