A tökéletes design láthatatlan!

Barnabás evangéliuma eltérő szemszögről beszél

Barnabás evangéliuma

Van egy könyv, amit mindenki ismer, és amely már évszázadok óta meghatározza az emberek életét. Bizony, ez a Biblia, aminek a pontos jelentése rövid történetek összessége. Azonban léteznek apokrifek is, amelyek olyan iratok, amiket kihagytak a Bibliából. Barnabás evangéliuma szintén ennek nevezhető, azonban igen más szemszögből világítja meg a mindenki által ismert Jézusnak az életét.

Rengeteg mindent megcáfol, illetve a bibliai szereplőkről is teljesen más véleménnyel van. Barnabás evangéliuma sokakat érzékenyen érinthet, ugyanis a megszokott keresztre feszítés történetet is teljesen másképp írja le.

Mégpedig úgy, hogy Jézus egyáltalán nem halt meg, ugyanis még az emberi élete alatt bekerült a mennyországba, azonban nem volt Istennek a fia. A kínhalált pedig maga Júdás, az áruló szenvedte el. Azt is meg kell említeni, hogy Barnabás evangéliuma nagyban kitér Mohamed tanításaira. Sokan azonban úgy gondolják, hogy az iszlám az mindössze a kereszténységnek a továbbvitele, hiszen rengeteg hasonló elemet lehet megtalálni benne.