A tökéletes design láthatatlan!

UV álló fólia a termények óvásáért

UV álló fólia

A mezőgazdaságban és a hobbi szinten művelt kertészkedésben is nagy hangsúlyt kell fektetni a növények védelmére. Védenünk kell azokat a szélsőséges időjárástól és az erős napsugárzás károsító erejétől.

Az UV álló fólia alkalmazásával ezt a védelmet egyszerre biztosítjuk. Az UV álló fólia áttetsző, ezért beengedi a megfelelő mennyiségű fényt, amire a fotoszintézishez szükség van, hogy a növény szépen fejlődhessen. Viszont kiszűri a Napból érkező káros ultraibolya sugarakat.

Ez a rövid hullámhosszú sugárzás rendkívül rombolóan hat minden élőlényre a Földön. Genetikai változásokat indíthat el, aminek hatására az embernél bőrrák is kialakulhat. A növények esetében pedig látható sérülések, égési foltok jelenhetnek meg, amelyek a terméshozam csökkenéséhez, vagy a növény pusztulásához is vezethetnek.

Felelős gazdálkodóként elengedhetetlen erre a problémára megoldást találni, vagyis az UV álló fólia segítségével megóvni a kertünket a kellemetlen hatásoktól. A gondoskodás nem marad viszonzatlan, az egészséges terméseket fogyasztva pedig egészségesebbek lehetünk.

Print Friendly, PDF & Email