A tökéletes design láthatatlan!

Webdesign és programozás nélkül működne egy rendszer?

A webdesign az internettel együtt fejlődik

A webdesign az internettel együtt fejlődik

Ma már egy olyan világban élünk, ahol a számítógépek, legyen az asztali gép vagy laptop, minden lakásban szinte kötelező módon jelen vannak, hiszen része a mindennapi életünknek. Sokak számára munkaeszköz, vagy ha még nem az, előbb-utóbb azzá válik.

Valljuk be, nagyon megkönnyíti a dolgunkat, akár üzleti, akár személyes célokra is használjuk! Ám ez szoftverek nélkül mit sem ér? Ahhoz, hogy egy átlagos felhasználó el tudja végezni a teendőit a számítógépeken, legyen az munka vagy szórakozás, vagy bármi egyéb, egy grafikus felülettel rendelkező program szükséges hozzá.

Maga a programozás az elmúlt pár évtizedben rengeteget fejlődött és az internet egyre nagyobb teret hódított meg, ami a webdesign fejlődését is megkövetelte. Úgy a programozás, mint a webdesign, fontos, hogy minél inkább felhasználóbarát felületre épüljön, mivel a gondos grafikai felület áttekinthetőbbé teszi az oldalt, vagy egy bizonyos programot.

Az elmúlt évtizedekben, a parancssoros operációs rendszerektől eljutottunk a 3 dimenziós felhasználói felületig, ami hatalmas lépés és természetesen, ez az egész a hardware-ek fejlődése nélkül nem jöhetett volna létre. Ugyanez igaz a weboldalakra is.

Ma már olyan alkalmazásokkal épülnek fel, amelyek programozók és webdesignerek tucatjainak kitartó munkájának köszönhetően, szinte már lenyűgözi a felhasználót. Számtalan programok léteznek különböző célokra és ezek használata nélkül nem is menne a munkavégzésünk, mégis, sokak számára ez olyan természetes, hogy még soha nem gondolkodtak el a programozók és webdesignerek munkájának fontosságán.